Arvot

Tätä blogia synnyttää ja luo keväällä 2019 opinnäytetyön tiimoilta kuuden henkilön tiimi. Lopulta yhteisöblogi jää potilasyhdistyksen ylläpidettäväksi. Kaikilla kirjoittajilla on kokemusta kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä eli bipolaarisuudesta.

Olemme miettineet yhdessä arvoja, sääntöjä ja etiikkaa julkaisemisessamme. Jokainen on voinut tuoda omia kirjoittamisen ohjenuoriaan esille, ja niistä oli ensiksi kasattu lista. Se lista on tässä tekstissä muotoiltu artikkeliksi. Tämä teksti kuvaa arvopohjaa, joka yhdessä hyväksytään ja jonka mukaan toimimme eettisesti ja vastuullisesti.

Tähän arvopohjaan sitoudumme

Yhteinen arvopohja
Yhteinen arvopohja – kaksisuuntaisuuden vertaisuus – kirjoittamisen viiteryhmä

Sitoudumme mielenterveyttä edistävään ja tukevaan tapaan toimia. Noudatamme vertaisryhmän yleisesti hyväksyttyjä periaatteita : kannustamme , kuuntelemme, kunnioitamme toisiamme. Keskustelemme ja kyselemme. Olemme vastuullisia kumppaneita, toimimme yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

Olemme vertaisryhmä, joka kirjoittamisella tuottaa lisäarvoa ja hyötyä potilasjärjestölle ja niille, joille on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Tämä henkilökohtainen kirjoittamisemme, joka perustuu omien kokemusten hyödyntämiseen, tukee jokaisen omaa kuntoutumista ja lisäksi voi olla esimerkkinä muille.

Kirjoittavien bipolaarien yhteisvastuullisessa vertaisryhmässä kannustamme toisiamme, arvostamme kunkin omaa kokemustietoa, ja kannustamme vuorovaikutukseen.

Pyrimme resurssien tasapuoliseen jakamiseen ja henkilön kokonaisvaltaiseen huomioimiseen ja kunnioitamme jokaisen omia voimavaroja. Olemme avoimia ja ennakkoluulottomia ja hyödynnämme yhteisöllisyyttä ja edistämme osallisuutta mm. kannustamalla kommenttikenttien käyttöön.

Mitä mieltä olet arvoistamme ? Kommentoi. Kiitos ystävällisestä ja asiallisesta sekä kehittävästä vuorovaikutuksesta. Voit myös antaa meille palautetta lomakkeen alaosassa olevasta linkistä. Kiitos vuorovaikutuksesta!

Pidämme kirjoituksemme aiheessa, ja pidämme sen irti puoluepoliittisista tai uskonnollisista latauksista. Taustalla olevan potilasjärjestön arvot ovat ohjenuoranamme. Olemme tasa-arvon, hoitomyönteisyyden , ihmisarvon ja ihmisoikeuksien puolella. Lievitämme stigmaa.

Luotamme kykyymme toimia ihmisarvoisesti ja kunnioitamme ihmisoikeuksia, itsemääräämisoikeutta, sananvapautta, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, sekä tunnustamme erilaisuuden ja monimuotoisuuden. Emme markkinoi tai mainosta. Vastustamme syrjintää ja epäoikeudenmukaisuutta.

Olemme ystävällisesti, selkeästi ja lämpimästi esillä, ja tuotamme kirjoittamisen kautta ’luovan omaterapian’ esille. Jokainen seisoo omien sanojensa takana ja vastaa sisällön laadusta.

Arvostamme vuorovaikutusta ja luotamme toisiimme. Olemme luottamuksellisia, joten emme kirjoita kuin omista asioistamme emmekä mainitse muita tunnistettavasti, tai kerro mitään niin, että henkilöitä voi tunnistaa. Rehellisesti ja rohkeasti käsittelemme asioita , ilmaisemme tunteita ja tuntemuksia. Mikäli tarvitaan yksilöllisyyden suojausta, se voidaan toteuttaa tarvittaessa.

Sitoudumme jatkuvasti oppimaan, ja korjaamme toimintaamme tarvittaessa. Olemme johdonmukaisia, ja edustamme Kaksisuuntaisia niin ammattimaisesti kuin kirjoittajina pystymme.

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: