Arvot

Tämä blogi sai alkunsa keväällä 2019 osana opinnäytetyötä ja alkuun sitä kirjoitti tiiviissä tahdissa kuuden henkilön tiimi. Kaikilla kirjoittajilla oli kokemusta kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä tai skitsoaffektiivisesta häiriöstä. Nyt blogi on siirtynyt Kaksisuuntaiset ry:n ylläpitoon ja kirjoittajatkin ovat osin vaihtumassa.

Tähän arvopohjaan sitoudumme

Sitoudumme mielenterveyttä edistävään ja tukevaan tapaan toimia. Noudatamme vertaisryhmän yleisesti hyväksyttyjä periaatteita: kannustamme , kuuntelemme, kunnioitamme toisiamme. Keskustelemme ja kyselemme. Olemme vastuullisia kumppaneita, toimimme yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

Tuotamme lisäarvoa ja hyötyä Kaksisuuntaiset ry:lle ja niille, joille on kaksisuuntainen mielialahäiriö tai skitsoaffektiivinen häiriö. Kirjoittamisemme, joka perustuu omien kokemustemme hyödyntämiseen, tukee jokaisen omaa kuntoutumista ja lisäksi voi olla esimerkkinä muille.

Kirjoittajien yhteisvastuullisessa vertaisryhmässä kannustamme toisiamme, arvostamme kunkin omaa kokemustietoa, ja kannustamme vuorovaikutukseen.

Pyrimme resurssien tasapuoliseen jakamiseen ja henkilön kokonaisvaltaiseen huomioimiseen ja kunnioitamme jokaisen omia voimavaroja. Olemme avoimia ja ennakkoluulottomia ja hyödynnämme yhteisöllisyyttä ja edistämme osallisuutta mm. kannustamalla kommenttikenttien käyttöön.

Pidämme kirjoituksemme aiheessa, ja pidämme sen irti puoluepoliittisista tai uskonnollisista latauksista. Kaksisuuntaiset ry:n arvot ovat ohjenuoranamme. Olemme tasa-arvon, hoitomyönteisyyden, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien puolella. Lievitämme stigmaa.

Luotamme kykyymme toimia ihmisarvoisesti ja kunnioitamme ihmisoikeuksia, itsemääräämisoikeutta, sananvapautta, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, sekä tunnustamme erilaisuuden ja monimuotoisuuden. Emme markkinoi tai mainosta. Vastustamme syrjintää ja epäoikeudenmukaisuutta.

Olemme ystävällisesti, selkeästi ja lämpimästi esillä, ja tuotamme kirjoittamisen kautta ’luovan omaterapian’ esille. Jokainen seisoo omien sanojensa takana ja vastaa sisällön laadusta.

Arvostamme vuorovaikutusta ja luotamme toisiimme. Olemme luottamuksellisia, joten emme kirjoita kuin omista asioistamme emmekä mainitse muita tunnistettavasti, tai kerro mitään niin, että henkilöitä voi tunnistaa. Rehellisesti ja rohkeasti käsittelemme asioita, ilmaisemme tunteita ja tuntemuksia. Mikäli tarvitaan yksilöllisyyden suojausta, se voidaan toteuttaa tarvittaessa.

Sitoudumme jatkuvasti oppimaan, ja korjaamme toimintaamme tarvittaessa. Olemme johdonmukaisia, ja edustamme Kaksisuuntaisia niin ammattimaisesti kuin kirjoittajina pystymme.

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: