Kuuluisia kaksisuuntaisia #2: Tapani Kansa

Tapani Kansa syntyi vuonna 1949 kirjailija Ahti Kansan ja Aili Kasan esikoisena. Hänelle syntyi kuusi nuorempaa sisarusta, ja talouteen kuuluivat myös isovanhemmat. Tapani tunsi kotiolosuhteista pelkoa ja ahdistusta. Lapsena Kansa opetteli laulamaan äitinsä avustamana, ja teini-iässä hän alkoi ottaa laulutunteja. Hän on opiskellut myös Sibelius-akatemiassa.

Ensimmäiseen laulukilpailuunsa Tapani osallistui 12-vuotiaana. Myöhemmin hän opiskeli Kotkan musiikkiopistossa. Ennen kokopäiväiseksi laulajksi ryhtymistä vuonna 1967, hän työskenteli muun muassa varastomiehenä, polttoainemyyjänä ja rautakaupan apulaisena. Vuonna 2014 Tapani Kansa sai taiteilijaeläkkeen.

Kansan läpimurto oli Delilah vuonna 1968. Se ja kaksi muuta laulua, Kuljen taas kotiinpäin ja Käymme yhdessä ain nousivat kaikki samana vuonna listaykkösiksi. 1970-luvun lopulla Tapani laajensi ohjelmistoaan rokkiin ja show-meininkiin. Laulua R-A-K-A-S on kuunneltu Youtubesta yli 3,2 miljoonaa kertaa.

Tapani Kansa sai näyttelijä Tuulikki Kuorikosken kanssa pojan, ja toimittaja Nin af Enehjelmin kanssa tytön ja pojan. Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Tapani sairastui 1990-luvun lopulla.

Tapani Kansalta on ilmestynyt yli 30 albumia, ja yli 20 kokoelmalevyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: