Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Luovuus

Hei kaikille, ja pahoitteluni etten ole hetkeen kirjoittanut. Tällä kerralla ajattelin kirjoittaa luovuudesta ja kuinka olen huomannut sen vaikuttavan itseeni.

Luovuutta on monenlaista. Esimerkiksi piirtämistä, maalaamista, valokuvaamista, käsityöt ja lasken kyllä myös ruuanlaiton tähän kategoriaan. Jälkimmäisellä tarkoitan esimerkiksi kuinka hyvin osaa jatkojalostaa edellisen ruuan tähteet, osaako itse keksiä uusia ruokia tai mielenkiintoisia (ja onnistuneita) makuelämyksiä.

Koulussa en pitänyt kuvataidetunneista. Ja koska en omista rytmitajua, myös musiikin tunnit olivat piinaa. En ole oikeastaan ikinä ollut luova, ja se on näkynyt olossani. Kun olin Omat avaimet- projektin yksilövalmennuksessa, sain kokeilla valokuvaamista ja menetin sydämeni sille. Kuten arvata saattaa, en osaa piirtää tai soittaa mitään, mutta kameran avulla voin silti luoda jotain kaunista ja pysyvää. Se tyydytyksen tunne on valtava kun saan vangittua linssin välityksellä sen mitä haluan ja juuri niin kuin haluan. Olen tosin vasta ihan aloittelija, mutta ei se menoa haittaa. Varsinkin nyt, kun kesä näyttää saapuneen, voin lähteä ulos ilman että tarvitsee pelätä liukastumista.

Teen myös töissä luovaa työtä, nimittäin käsitöitä. Itse en osaa päästä keksiä mallia, ja en ole kummoinen neuloja, mutta virkata osaan ainakin siedettävästi. Ohjeen mukaan tekeminen sujuu, tosin osaan katsoa kuvasta paljon paremmin kuin tulkita tekstiä missä on hirveästi lyhenteitä.

Miksi valitsin aiheeksi luovuuden? Ajattelen näin, ja puhun myös omasta kokemuksesta, että ihmisen olisi hyvä toteuttaa itseään. Ja kaikkeen ei tarvitse olla mahdottomasti rahaa tai heti alkuun kaikkein hienoimpia tarvikkeita. Oloni oli siis kamala, ja voin henkisesti erittäin pahoin kun en voinut toteuttaa itseäni millään keinolla. Töissä kyllä, mutta se on työtä. Halusin palavasti tehdä muutakin. Olen erittäin kiitollinen projektille siitä että sain heidän avullaan kokeilla valokuvaamista, elämäni muuttui parempaan suuntaan. Kameran avulla myös poistun asunnostani, ja kotikaupunkini on erittäin kuvauksellinen, varsinkin kesällä.

Eli toteuttakaa itseänne rohkeasti! Heti ei voi olla paras, mutta etsikää rauhassa oma tyylinne, saatte suurella todennäköisyydellä iloa elämäänne. Näin kävi ainakin minulle.

Hyvää alkanutta kesää kaikille!

Piia

Advertisement

One thought on “Luovuus

Add yours

  1. Luovuus on todellakin tärkeää, eikä se surkastu pois lääkityksellä vaikka moni niin pelkääkin. Itselläni käsillä tekeminen auttaa poistamaan ahdistusta ja rauhoittaa vilkkaana laukkaavat ajatukset. Hyvä että olet löytänyt valokuvaamisesta hyvän väylän luovuudelle. On tärkeää että löytää sen oman juttunsa.
    -Mira

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: